Voor uw complete BBQ, gourmet en catering!

Recepten

 

Recepten

We komen regelmatig met leuke recepten op deze pagina.
 

Kip in krokant jasje

Ingrediënten  voor 4 personen:

600 gram Kipfilet in grove blokken

1 blokje Kipbouillon

100 gram gesnipperde ui

1 theelepel gedroogde tijm

3 eetlepels margarine

150 gram kwark

100 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

olie

peper en zout naar smaak
 

Bereiding:

Breng halve liter water aan de kook en voeg hierbij de bouillonblok, de ui, tijm, en de kipfilet.

Kook de kip in  5 à 6 minuten gaar.

Neem het vlees uit de pan.

Prak de boter tot een gladde massaen meng dit met de kwark, voeg hier het gezeefde bakmeel en ei aan toe.

Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Bestrooi de kip nu met peper en zout en haal de stukjes nu een voor een door het beslag.

Frituur de stukjes kip nu in een klein pannetje met olie.

 

Runderreepjes roerbakken met peultjes  voor 4 personen

400 gram biefstuk

1 theel maïzena

2 eetl sojasaus

2 eetl Chinese rijstewijn of medium dry sherry

1 theel sambal oelek

3 bosuitjes

150 gram peultjes

6 worteltjes

1 rode paprika

50 ml vloeibare boter of olie

2 a 3 eetl oestersaus

 

Bereiding:

Snij de biefstuk op de draad in reepjes.

Roer in een kom de maïzena met de sojasaus, rijstewijn en sambal tot een mmarinade en schep de runderreepjes er door en laat 30 min marineren.

snij de bosuitjes in stukken van 3 cm, haal de peultjes af en maak de worteltjes schoon en snij ze in plakjes, maak de paprika schoon en snij in reepjes.

verhit olie in een wok of hapjespan.

roerbak de reepjes vlees al omscheppend op hoog vuur ccirca 2 min, en schep ze op een bord.

de bosuitjes, peultjes en de worteltjes  roerbakken in de wok circa 1 min.

voeg 3 eetl water toe en maak de groente in circa 3 min beet gaar.

schep de oestersaus en de runderreepjes door de groente en warm het gerecht even goed door.

 

serveren met rijst, mie of  miehoen

 

smakelijk eten.

 

Erwtensoep anders.

Ingredienten:

2.5 lt water.

500 gram spliterwten.

500 gram verse worst.

500 gram platte rib.

500 gram ui.

250 gram Prei.

250 gram knolselderij.

50 gram boter.

2 bouillonblokken.

evt zout en peper naar smaak.

 

Bereiding:

water aan de kook brengen,

vlees, erwten en bouillonblokken aan het water toevoegen,en dan ongeveel 3 uur laten trekken.

De ui en de prei in ringen snijden en de knolselderij in blokjes.

De prei goed wassen.

De groenten samen even smoren in de boter.

Haal het vlees uit de bouillon, snij de worst in plakjes en haal het vlees van de platte rib en maak het klein.

Het vlees en de gesmoorde groenten in de bouillon doen en nog 30 minuten laten trekken. 

Roggen brood met gekookt spek met wat moeterd is hier lekker bij

Eet smakelijk

 

Sukadelapjes met gember.

ingredienten:

500 gram sukadelapjes

zout en peper

1 theel. gemberpoeder

1 theel.mosterd

75 gram boter

1 eetl. bakgember
 

Bereiding:

Vlees bestrooien met zout en peper en bestrijken met de mosterd.

In de braadpan boter verhitten.

Vlees rondom in ongeveer 10 minuten bruin bakken.

1.5 dl heet water en gember toevoegen en in 2,5 uur zachtjes gaarstoven.

Lekker met gebakken aardappelen en bloemkool.

Eet smakelijk

 

​ Indische tomatensoep

Een licht pittige goed gevulde tomatensoep

Aantal personen: 4

Ingredienten:

2 grote uien

2 tenen knoflook

1 theelepel trassie

1 grote rode spaanse peper

2 theelepels ketoembar

2 theelepels goela djawa ( palmsuiker )

2 eetlepels ketjap manis

220 gram fijne nasi groenten

2 kippenpoten

1 liter water

3 eetlepels rietsuiker

3  eetlepels bloem

3 eetlepels arachideolie

1 blik gepelde tomaten in tomatensaus ( 435 gram )

1 blikje tomatenpuree ( 70 gram )

Zout

 

Voorbereiding:

Trek bouillon van de kippenpoten in 60 minuten

Haal de kippenpoten uit de bouillon en haal het vlees van de botten en maak het vlees fijn.

Pureer 1 ui samen met de knoflook, trassie, rode spaanse peper, ketoembar, arachideolieen goela djawa.

Snipper de andere ui.

 

Bereiding:

Fruit de puree met de gesnipperde ui totdat de gesnipperde uien  glazig zijn en zacht worden.

Voeg de bloem toe en blijf goed doorroeren gedurende 1 minuut.

Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe totdat er geen klontjes bloem meer zijn.

Daarna de rest van de bouillon toevoegen onder voortdurend roeren.

Zodra de bouillon gebonden is,  de tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren.

Vervolgens de gepelde tomaten met de tomatensaus en de fijne nasi groenten toevoegen.

Laat dit 10 minuten zacht pruttelen.

Duw met een houten spatel de tomaten in kleine stukjes.

Doe het kippen vlees in de soep en maak de soep verder op smaak met rietsuiker , ketjap manis en wat zout.

Eet smakelijk.

 

Salade met gerookte kip

Ingredienten:

1 dubbele gerookte kipfilet

Diverse soorten sla

Dressing:

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1/2 theelepel mosterd

1 theelepel suiker

1 eetlepel jus d' orange
 

Bereiding:

Was de slagoed 1 a 2 keer en uit laten lekken en droog maken.

Snij de gerookte kipfilet julienne.

Maak de dressing van de ingredienten voor de dressing en doe die over de gewassen en gedroogde sla.

Strooi nu de julienne gesneden gerookte kipfilet over de sla en schep die er voorzichtig doorheen.

Eet smakelijk.